20121104 VCW 1 - Gesta 1

2012-11-10

Zondag 4 november 2012 stond de wedstrijd tussen VCW 1 en Gesta 1 op het programma. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. VCW die op de tweede plaats staat wil met het oog op Be Ready-Right'oh richting de eerste plaats klimmen. En Gesta is ook de weg naar boven weer aan het vinden. Op de regenachtige zondagmiddag begon Gesta met de volgende opstelling: Stefan Frijters, Thijs Vermeeren, Bernie Gommers, Teun Braspenning, Joeri Janssen, Dennis Oomen, Stefan van Riel, Maurice van den Wijngaart, Robbin Trumpi, Alex de Jongh en Ben Verheijen. Op de bank: Steven Dijkmans, Kasper Riemslag en Frits Verheijen.

Gesta dat de aftrap mocht beginnen, probeerde door middel van goed verzorgd voetbal op de counter te spelen. Het was dan ook Gesta die na acht minuten op voorsprong kwam. Van den Wijngaart stuurde Trumpi weg die beheerst de bal in de korte hoek achter de keeper van VCW werkte en de score 0-1 op het nieuwe scorebord van VCW neerzette. Gesta dat verder ging op de aanval drong het lichtelijk aangeslagen VCW verder terug op eigen helft. In de 14de minuut een corner voor Gesta, die weg werd gewerkt naar de rechterzijlijn, waar Trumpi de bal kon opvangen en terug de zestien inslingerde, waar Oomen op zijn beurt de bal schitterend in het doel liet glijden en de score op het bord verdubbelde naar 0-2.

VCW dat met enkele afstandschoten en gevaarlijke voorzetten nog wat tegenoffensief probeerde in te brengen, werd door de verdediging van Gesta telkens weer goed tegen gehouden. VCW verzuimde in deze periode van de wedstrijd om door te gaan met voetballen en hanteerde steeds vaker de lange bal (wat Gesta min of meer in de kaart speelde). Dit was wel het moment waarop de Gesta verdediging zeer alert moest blijven om geen tegendoelpunten te krijgen. Uiteindelijk was het toch Gesta dat weer aan scoren toe kwam. Door een fout achterin bij de verdediging van VCW en door goed druk zetten van de aanvallers van Gesta, kon Verheijen een terugspeelbal op de keeper onderscheppen, de keeper omspelen  en er 0-3 van maken.

Dit was het moment waarop VCW steeds meer druk ging uitoefenen op de Gesta verdediging. Een reeks van vrije trappen en corners volgde. Na een goede indraaiende vrije trap die net over de hoofden van de VCW aanvallers ging was het het been van Janssen dat de bal in eigen doel tikte en daarmee de voorsprong van Gesta verkleinde tot 1-3.

Toch was het weer Gesta dat gevaarlijk counterde. Een weggewerkte vrije trap werd door Trumpi op eigen helft opgevangen en meteen volgde een rush naar voren. Na de laatste man van VCW te hebben uitgespeeld een schot op het goal dat helaas op de paal uiteenspatte. Maar dezelfde speler wist net voor rust de 1-4 op het scorebord te zetten. Na een goede eerste helft voor Gesta dus een verdiende rust.

Een goede eerste helft is echter niet altijd garantie voor net zo’n goede tweede helft. VCW dat natuurlijk iets terug wilde doen begon erg sterk. Zij kwamen getergd uit de kleedkamer en zochten direct opportunistisch de aanval. De Gesta spelers die waarschijnlijk met hun hoofden nog bij de thee zaten, werden opgeschrikt door de rush van één van de VCW spelers die een schitterend schot van 20 meter rechtsonder in het hoekje van Frijters plaatste en weer voor hoop zorgde bij VCW.
Gesta dat steeds meer onder druk van het aanvallende VCW stond zag tot zijn schrik de sterk verdedigende van den Wijngaart het veld met een blessure verlaten. Hierdoor kreeg Trumpi de taak om de goed voetballende aanvoerder van VCW op te vangen en terwijl Dijkmans voor het gevaar over de linker flank ging zorgen, ging VCW steeds meer op de helft van Gesta voetballen. Gesta had grote problemen om de bal in de ploeg te houden en kon daardoor bijna niet van de eigen helft afkomen.

Het waren dan ook Braspenning, Vermeeren en Jansen die onder leiding van de laatste man Gommers vaak cruciale ingrepen moesten doen om de druk van de ketel af te halen en de bal buiten de zestien te houden. Ook belangrijk waren de verscheidene reddingen van Frijters die vaak een goed antwoord had op de diverse afstandschoten van VCW. Hij zorgde ook voor reddingen tijdens de gevaarlijke voorzetten. Helaas had de keeper geen antwoord op de schitterende poeier in de kruising van de aanvoerder van VCW vier minuten voor het einde van de wedstrijd.

Na de moeizame tweede helft was het Gesta die het laatste woord had. Frits Verheijen die zijn broertje Ben Verheijen 15 minuten voor het einde afwisselde rondde in de negentigste minuut een solo af met een mooie lob over de keeper.
Zo was het Gesta die met de drie punten verdiend naar huis ging, na een goede eerste helft en een iets zwakker tweede helft. Op 11 november staat OVV'67 op het programma. Zij staan in punten gelijk  met Gesta, maar hebben een iets beter doelsaldo. Deze belangrijke wedstrijd voor Gesta zal gespeeld worden in Ulicoten.

Schrijver van dit verslag stelt er prijs op anoniem te blijven maar de naam van de schrijver is bij mij bekend. Gelieve eventueel commentaar of enthousiaste reacties daarom voor doorzending aan webmaster@rkvvgesta.nl door te geven.

Ik wil de schrijver bedanken voor het schrijven en toezenden van dit verslag en als er meer mensen iets willen opsturen om op de site te zetten (liever niet anoniem!) graag opsturen aan webmaster@rkvvgesta.nl

Hubert Verseput, webmaster rkvvgesta

Verslag Gesta jeugd kamp 2016
  Verslag Gestakamp 2015