Verslag Gesta jeugd kamp 2016

2016-06-01

GESTA (VOETBAL) DUIVELSKAMP ZEER GESLAAGD!
27 mei 2016, eindelijk was het zover....... het jaarlijkse voetbalkamp van Gesta. Dit jaar geheel in thema van de Rode Duivels, want met het naderende EK worden we natuurlijk "allemaal ff Bellug".

Vrijdag 27 mei werden rond 17.30 uur in een stralend zonnetje de eerste tenten opgezet bij Stal de Roover in Strijbeek. Maar liefst 84 jeugdspelers van voetbalvereniging Gesta kwamen hier dit jaar weer bivakkeren. Nadat iedereen geïnstalleerd was, de nieuwkomers een kleine rondleiding gehad hadden en iedereen het super grote springkussen met stormbaan inmiddels uitgeprobeerd had, werd het kamp officieel geopend door het hijsen van de vlag, traditioneel uitgevoerd door de jongste en de oudste jeugdspeler.

Weer binnen werden de acht verschillende kleuren Devils teams gevormd voor de spellen in de paardenbak. De strijd van de teams onderling werd dit jaar vastgelegd in de vorm van een FIFA-ranking en daarbij kwamen tussendoor een aantal Duivelse uitdagingen waarbij extra punten te verdienen waren. Deze werden een kwartier vantevoren aangekondigd en als de bom afging moest dit ook meteen uitgevoerd worden.  Zo werden er piramides gebouwd, school- en rugslag in het zand gedaan, ballen van pionnen afgegooid, zo snel mogelijk met twee tennisballen de stormbaan over gestormd, 25 kledingstukken door 1 teamlid aangetrokken, puzzels opgelost, kapla torens gebouwd etc. etc. Geweldig leuke fanatieke strijd, waarbij de "groten" de "kleintjes" hielpen. Maar hoe donkerder het werd, des te meer de spanning van de avondtocht al te voelen was, vooral bij de jongste kampgangers. Er waren twee avondtochten, een duivelse griezeltocht in het bos voor de jongeren, en voor de oudste jeugd een "Cluedo" moordspel, waarbij ze gedropt werden. Dit waren twee super geslaagde spannende tochten! Alle vrijwilligers die hiermee geholpen hebben: bedankt!

Zaterdagochtend eerst ontbijten, waarna er om 9 uur een Devil ochtendgym gehouden werd. Gelijk allemaal goed wakker en alvast een goede warming-up voor het Belgisch Toernooike, wat later op de Gesta velden gespeeld werd. In het stralende zonnetje werd door iedereen heel fanatiek gestreden bij het voetbal, het rokjesvoetbal, het Belgisch honkbal, velo trappen, letterspel, estafette en atomium bouwen. En natuurlijk kwamen er weer een paar duivelse uitdagingen voorbij, zoals met alle lichamen van het team het woord Gesta vormen en foto's nabootsen waar de organisatie wat vreemd, ondersteboven of boven op elkaar op stond......  Einde van de middag weer terug naar het kamp, want rond 17.00 uur was het aanvallen bij het mobiele Frietkot. Een ijsje voor iedereen na en vervolgens gaan de kids de paardenbak in voor een mega grote stoelendans. Tussendoor hadden alle groepen ook de opdracht gekregen voor een Duivelse uitdaging presentatie. Deze geweldige leuke voordrachten waren heel variërend, van dansen en zingen voor de twee jarigen tot acteren, wat een talent!!! En toen werd het spannend, de uitslag van de Fifa ranking is binnen en de winnaars van dit weekend zijn..... de Orange Devils! Na de huldiging nog even lekker chillen, spelen of  finale Champions League kijken, al ghaat dit bij sommige nogal knikkebollend....... Voor de B-duivels volgt er dan nog een hele zware beproeving in het bos, terwijl de jongste één voor één de tent in gaan.......

Tja, en dan wordt je wakker en is het alweer de laatste ochtend van het kamp. Na het ontbijten kan er troep geruimd worden, "van wie is deze broek", "waar is mijn shirt", "ik mis een schoen", "sokken kwijt".......... Restjes van zakken chips gaan de kliko in en als het veld uiteindelijk weer helmaal leeg is volgt de Sluitingsceremonie van het Duivels Kamp. De vlag wordt weer naar beneden gehaald, Stal de Roover in Strijbeek wordt bedankt voor de gastvrijheid en we nemen afscheid van Giel, bedankt voor alles al die jaren Giel! Geldt ook voor Anita en Lilian, dames ook jullie super bedankt! Iedereen krijgt nog een duivels aandenken en gaat huiswaarts, met in ons achterhoofd: "wij zijn ff Bellug". Als laatste nog dank aan alle vrijwilligers die er weer een fantastisch weekend van gemaakt hebben, tot volgend jaar!

Voor meer foto's

Verslag Gesta jeugd kamp 2016
  Verslag Gestakamp 2015
  Zwartepietenvoetbal 2014