Woensdag 9 januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 zijn wij rookvrij

RKVV Gesta start 2019 met een goed voornemen om te komen tot een rookvrije generatie.

Onze voetbalclub is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld.
We zetten daarom vanaf 1 januari 2019 de stap naar een rookvrij sportterrein.Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken.
Zo biedt RKVV Gesta iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.  Vanaf 1 januari 2019 zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het terrein te roken. De binnenruimtes van RKVV Gesta waren al rookvrij en blijven dit. Nieuw is dat de entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn ook rookvrij worden.

We rekenen op uw medewerking om samen met RKVV Gesta te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.