2017-04-09

Vriendschappelijk meidenvoetbal Chaam-Gesta-UVV

Vriendschappelijk meidenvoetbal Chaam-Gesta-UVV De meidenteams onder dertien jaar van Chaam, Gesta en UVV hebben een vriendschappelijk avondtoernooi gespeeld op vrijdag 30 maart jongstleden.

Meiden van de drie teams speelden ‘gemixed’ in vier teams 3 x 20 minuten een wedstrijd op half veld. De warming up was nog een beetje onwennig zo met meiden van drie clubs door elkaar. Na een avond voetballen was het ijs gebroken en gingen de gesprekken al over de middelbare school waar ze komend jaar naar toe gaan. En dat was eigenlijk ook de bedoeling van de avond, ontmoeten en vriendschappelijk spelen tussen de buurverenigingen. De meiden zaten allen ingedeeld in een team NAC, Feyenoord, PSV of Ajax. De initiatiefnemers Wil Graumans (Chaam), Ria van Dun (Gesta) en Henk Schuiling (UVV) zorgden voor een gelijkwaardige teamindeling. Alle wedstijdjes eindigden dan ook maximaal in 1-0 en gingen leuk op voor alle meiden. De Scheidsrechters Sven (Chaam), Monique (Gesta) en James (UVV) zorgden voor een deugdelijke spelverloop. Natuurlijk was er een winnaar en wellicht een voorbode voor de Eredivisie, want Feyenoord won met 6 punten uit 2 wedstrijden, gevolgd door PSV, NAC en Ajax. Alle deelnemers ontvingen een snoepzak, met dank aan de Taveerne Jeugdland, en gingen met een goed gevoel naar huis. Iedereen was het eens dat het om herhaling vroeg. In het najaar bij Gesta of Chaam?! Wordt vervolgd.